Jij bent de beste moeder

Jij bent de beste moeder voor jouw kind!

Ja, jij bent écht de beste moeder voor jouw kind. Niemand anders zou het beter doen in jouw plaats. Moeder worden is een hele onderneming. En daar staan we nog te weinig bij stil. Toen ik deze tekst vond, dacht ik dat moet ik delen op mijn blog. Bij deze een prachtige tekst dat toont hoe wij de rol als moeder mogen zien.

Kahlil Gibran over kinderen

En een vrouw, die een kindje aan haar boezem drukte zei:
Spreek tot ons over kinderen.
En hij zei:

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van ‘s levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, maar zijn niet van je,
en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.

Je mag hen je liefde geven, maar niet je gedachten,
Want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichamen huisvesten, maar niet hun zielen,
want hun zielen toeven in het huis van morgen dat je niet bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.

Je mag proberen gelijk hun te worden,
maar tracht niet hen aan jou gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug,

noch blijft het dralen bij gisteren.
Jullie zijn de bogen, waarmee je kinderen als levende pijlen
worden weggeschoten.

De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige,
en hij buigt je met zijn kracht opdat zijn pijlen
snel en ver zullen gaan.
Laat het gebogen worden door de hand van de boogschutter
een vreugde voor je zijn;
Want zoals hij de vliegende pijl liefhebt,
zo mint hij ook de boog die standvastig is.

Wat doet het moederschap met jou?

Moeders (en vaders in het verlengde van deze blog) geven de kinderen de kans om ervaringen op te doen. De mogelijkheid zichzelf verder te ontwikkelen als mens en vooral als ziel. Waar kinderen in een gezin worden geboren voelen de ouders een vorm van verrijking. Ze zeggen “een kind krijgen is het mooiste wat er is”. Ja oké, tot op een bepaalde hoogte. Want kinderen confronteren je ook met je tekorten en je angsten. En ze dagen je uit om telkens het beste van jezelf neer te zetten.

Toen ik voor de eerste keer moeder werd, bekroop de angst me. Zou ik het wel goed doen, zou ik wel een goeie moeder zijn, wat als er iets met hem gebeurd ik zou het niet overleven… Herken je ook die gedachten? Waarschijnlijk wel. En uiteindelijk staat je leven zo in het teken van je kind dat je jezelf verliest in het moederschap. Wat als je nu jezelf kan blijven in het opvoeden? Wat als je nu weet dat je niets verkeerd kan doen? Wat als ik je nu zeg dat jij de beste moeder bent voor je kind?

JA, jij bent de beste moeder voor je kind.

Jij weet als geen ander

  • wat hij het liefste wil als hij verdrietig is
  • hoe je hem moet troosten
  • hoe je hem tot rust brengt na een drukke schooldag
  • een blik, een woord van hem én je weet hoe hij zich voelt…

Jullie hebben een speciale band. Moeder-kind, moeder/dochter, moeder/zoon… niemand kan dit vervangen… Hoe komt het dan toch dat je jezelf zo onzeker voelt over het moederschap?

Dit kind koos je niet zomaar als moeder. Jullie hebben lang voor jullie geboren werden afspraken gemaakt. Afspraken waarbij jullie elkaars leraar zijn. Ja, je leest het goed. Jij moet je kind iets leren, je geeft hem de kans om hier ervaringen op te doen. Alleen ben je vergeten dat ook je kind jou iets komt leren. Misschien stop je door moeder te worden met werken waardoor je meer tijd krijgt voor jezelf of voor dingen die je echt graag doet… Denk eens na wat heeft je kind jou al geleerd? Als je meerdere kinderen hebt, is het kind die je de meeste kopzorgen bezorgt het kind die je het meeste te leren heeft. En ook als vader zal je één kind hebben die jou meer uitdaagt dan de andere.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Kinderen spiegelen. Ze kijken rechtstreeks in je ziel en reageren impulsief vanuit hun buikgevoel. Jij als volwassene leerde om die impuls te onderdrukken. Jammer! Waar kinderen onmiddellijk reageren als iets niet goed aanvoelt, doen wij ons anders voor uit angst voor een reactie van een ander of uit beleefdheid, onzekerheid. En toch zou het jou héél wat brengen mocht je die kans nemen om te groeien. In stilte vind je antwoorden! Jij hebt de kracht in je en de keuze om je leven anders te gaan leven.

LEEF JE DROOM NU

Klaar om één te worden met jezelf? Krijg inzicht en bewustwording in alle aspecten van je leven. Harmonie en rust komen in je leven.

Je voelt GELUK en onvoorwaardelijke LIEFDE voor jezelf en je leven.

Start vandaag nog met de uitdagende cursus “Ken je grenzen”. De eerste stap die je dichter bij jezelf en je droomleven brengt.

Of lees hier snel verder hoe wij samen aan de slag kunnen gaan!

Waar wacht je nog op?

Liefs,

By |2017-11-20T16:10:31+00:00november 20th, 2017|Categories: Natuurlijk leven|Tags: , , , |0 Comments