Wat is jouw pad van bewustworden?

Mijn bewustworden of ontwaken is begonnen met de geboorte van mijn zoon in 2008. Tenminste voor zover ik mij er bewust van ben. Dus al zo’n 10 jaar loop ik het mijn pad. Ondertussen kan ik zeggen dat ik al heel wat watertjes heb door zwommen. Ik heb veel in mezelf geïnvesteerd en zag soms door het bos de bomen niet meer. Bewust worden ging ook niet van de ene op de andere dag. Want ook in de wereld van alternatieve zorg, spiritualiteit en zelfs de klassieke gezondheidszorg zijn er zoveel mogelijkheden dat ik je een handvat wil geven zodat jij jouw pad naar volledige bewustwording ontspannen kan bewandelen.

Spiritualiteit & persoonlijke ontwikkeling

Wat mij betreft gaan persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit hand in hand. Je kan jezelf niet ontwikkelen zonder je ware aard (je ziel, je energie, je bron) te ontkennen. Spiritualiteit kreeg door de jaren heen wat een verkeerd imago. Ik wil dit imago de wereld uit helpen door te tonen dat spiritualiteit even goed tot jouw leven behoort als de rekeningen die je elke maand betaald.

Ikzelf ben heel aards en toch super spiritueel. Ik ben het voorbeeld dat het een niet zonder andere kan. We leven nu eenmaal op aarde. Alles begint bij een gedachte. Jouw gedachten tonen zich uiteindelijk in materie. Dus wanneer jij dag in dag uit klaagt over jezelf, over de wereld, over al die miserie… wel lieve schat dan zal jij jammer genoeg alleen nog meer van dat allemaal in je leven aantrekken.

“Vraag en wordt gegeven,” is eigenlijk de beste zin om te omschrijven hoe het werkt. Ware het niet dat we constant van mening veranderen. Of we vinden onszelf het niet waard om datgene waar we zo hard naar verlangen te ontvangen. Zelf heb ik geleerd om hulp te aanvaarden als het nodig is. Vroeger dacht ik sterk te moeten zijn en dat kon niet als ik hulp inschakelde. Man, wat een denkfout! Want dat is het. Het is een fout in onze gedachten. Dus spiritualiteit is ook bewust worden wat je denkt.

Spiritualiteit is leren hoe de psyche van een mens werkt. Voor mij is psychologie een manier om spiritualiteit op een aardse manier te beleven. Alleen binnen de psychologie wordt er vaak alleen maar aandacht gegeven aan je gedachten en emoties. En wordt er téveel stil gestaan bij het verleden. Als mens ben je een eenheid van geest en ziel. Dus mogen onze verschillende niveaus van mens-zijn aandacht krijgen: emotionele, mentale, fysieke & energetische. En daar gaat het vak mis in de reguliere gezondheidszorg. Soit, ik ben aan het afwijken. 😉 Tjah, waar het Hart vol van is…

Proces van persoonlijke groei

Via mijn onderneming ondersteun ik mensen zoals jij in hun ontwikkeling en bewustwording. Als je aan het begin staat van je bewustwordingsproces komt alles heel verwarrend over. Je twijfelt of dit wel geen droom is, of misschien heb je jezelf al afgevraagd of je niet gek aan het worden bent. Nee hoor… je hoeft je geen zorgen te maken. Het is oké. En ondanks het feit dat groei en spirituele ontwikkeling heel persoonlijk is, zijn er toch wel wat punten die bij iedereen gelijk is. Je zou het kunnen zien als een aantal stappen die je doorloopt om te komen tot een leven vanuit een Hoger bewustzijn, een leven in lijn met je ziel.

De laatste jaren zag ik meer en meer die rode draad doorheen de verschillende trajecten van mijn klanten. En daarom vertaalde ik ze naar 4 stappen of fases. Natuurlijk is de scheiding heel dun én kan het goed zijn dat je al heel wat ondernomen hebt. Zo kan je bijvoorbeeld in stap 3 zitten en toch nog moeite ondervinden met het behouden van je grenzen. Dat kan, want een leerproces gaat niet lineair omhoog als ik het zo mag zeggen. Het loopt als een spiraal, het loopt op en neer én soms vallen we zelfs een paar treden terug. Om zo op een nog dieper niveau te kunnen groeien als mens, als ziel.

Dit is hoe ik het opdeel voor mijn klanten. Je hoeft daar niet mee akkoord te gaan, maar ik weet dat het werkt. Het geeft overzicht en rust om alles in stapjes te doen en je tijd te nemen wetende dat alles goed komt. Je bent tenslotte altijd op de plaats op het moment dat je’r moet zijn.

Stap 1: je grenzen leren kennen, stellen & respecteren

 • Vanuit Zelfliefde: ervoor zorgen dat anderen je grenzen kennen en respecteren
 • Leren hoe je jouw energie kan reinigen & hoe je jouw energetisch schild activeert

Stap 2: ontdekken, ontplooien van je talenten en kwaliteiten; erkennen wie je écht bent

 • Werken met je mindset, beperkende overtuigingen ombuigen,
 • Leren hoe jij jouw wereld creëert met je gedachten
 • Zelfbeeld: wie wil je nu werkelijk zijn los van de meningen van anderen
 • Je talent en creatiekracht positief gebruiken ten dienste van de wereld
 • Jouw (hoog)gevoeligheid als kracht inzetten

Stap 3: leren omgaan met uitdagingen op jouw unieke manier

 • Zelfrealisatie door duidelijke keuzes te maken, doelen te stellen & vervolgens geïnspireerde actie te ondernemen
 • Je ego omarmen en voor jou laten werken i.p.v. tegen je
 • Leren vertrouwen op jezelf, dicht bij jezelf blijven wanneer je geconfronteerd wordt met angst van jezelf & anderen

Stap 4: meesterschap over je leven

 • Leven vanuit (zelf)vertrouwen
 • Innerlijke wijsheid gebruiken & een moeiteloos leven creëren
 • Zelfacceptatie: door jezelf & het leven te aanvaarden, verbinden van je hoofd met je Hart, spiritualiteit & je aardse leven met elkaar laten versmelten
 • Leven vanuit een hoger bewustzijn en vanuit eenwording

Groeien naar zelfbekrachtiging & verlichting

In het ‘stappenplan’ telkens één woord centraal staat, namelijk zelfliefde, zelfbeeld, zelfrealisatie en zelfacceptatie. Dit zijn kernwoorden doorheen je ontwikkeling en groei naar zelfbekrachtiging & verlichting. Samen met vele andere lichtwerkers is het mijn taak en doel om de brug te zijn voor anderen die de stap willen zetten naar een leven vanuit een hoger bewustzijn. Als je om je heen kijkt, dan zal je zien/voelen/merken dat er al heel wat aan het veranderen is. Kleine zaadjes zijn aan het ontkiemen om van deze wereld een mooiere plaats te maken voor iedereen. En dat is zeker iets wat velen onder ons nog zullen meemaken.

Verschillende waarheden

Zowel binnen de klassieke gezondheidszorg als bij de alternatieve hulpverlening zal je verschillende mogelijkheden terugvinden die je zullen ondersteunen in je groei. In de klassieke gezondheidszorg heb je bijvoorbeeld een kinesitherapeut, een osteopaat en een cranio-sacraaltherapeut. Ze vertrekken allemaal vanuit dezelfde visie maar de een gaat wat verder dan de andere.

Een kinesitherapeut zal meer op het fysieke werken terwijl een cranio al meer met je energetische lichaam aan de slag gaat. Ook zo bij een psycholoog, psychiater of een coach. En ook bij coachen heb je verschillende specialisaties: businesscoach, loopbaancoach, life coach, opruimcoach… . Of je kan meer aantrekking voelen om te werken met dieren (paardencoach), planten (aromatherapie, homeopathie), edelstenen, astrologie, reiki, yoga, engelentherapie, pendelen, magie en nog zoveel meer. En ieder heeft zijn “eigen” waarheid. En wat mij betreft mag alles er zijn, want voor elke “therapie” zullen er mensen zijn die ze nodig hebben. Dus volg vooral je eigen gevoel bij het kiezen van jouw pad.

Kies wat het dichtste bij je aanleunt, waar gaat je voorkeur naar uit. Dat zal jou de grootste kwantumsprong brengen. En probeer ook verschillende zaken uit, zo weet je écht wat er bij je past en wat niet. Falen bestaat niet, het is leren wat niet werkt. Het is ontdekken wat niet werkt om te komen wat er voor jou wel werkt.

In ieder geval geniet van het proces. Het gaat nooit om het einddoel. Het is geen wedstrijd. Het gaat om wie je wordt onderweg.

Liefs, Lindsey

PS: Heb jij een burn out, depressie of andere “ziekte”, weet dat ik ook jou kan ondersteunen. Neem contact met me op voor meer info. Ik contacteer je zo snel mogelijk.