De levensmissie van een indigo.

Wat is nu het verschil tussen indigokinderen, hooggevoelige kinderen, kristalkinderen, regenboogkinderen?

Wat hebben ze gemeenschappelijk? Deze kinderen worden ook weleens kinderen van de nieuwe tijd of nieuwetijdskinderen genoemd. Maar wie zijn ze nu eigenlijk? En vooral hebben zij een speciale taak hier op aarde?

Nieuwe tijd en nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen zijn de kinderen die NU geboren worden. Maar eveneens kinderen die 30 jaar geleden geboren zijn. En ik kan het weten, want ikzelf ben een indigo-kind. Misschien ben jij ook een Nieuwetijdskind? Hoe weet je dat? Je voelt het…

Nieuwetijdskinderen is een verzamelnaam voor gevoelige kinderen (en volwassenen). Vaak worden deze kinderen geboren bij gevoelige ouders. Omdat zij zo makkelijker hun levensdoel op aarde kunnen vervullen: onze wereld mooier en liefdevoller maken. Een wereld waarin ieder geprezen wordt om zijn kwaliteiten en talenten…

Als ik Kinderen van NU zou moeten omschrijven, dan zou ik het volgende zeggen,

Kinderen van nu

 • Houden van de natuur, hier laden ze immers op…
 • Verkiezen aandacht en liefde boven veel speelgoed (en dat wil niet zeggen dat ze niet graag speelgoed hebben)
 • Zijn héél energiegevoelig, ze voelen gemakkelijk emoties aan
 • Communiceren ook telepathisch
 • Zijn Liefde, licht, één met zichzelf
 • Volgen hun zielsgevoel of intuïtie
 • Kunnen zelf kiezen omdat ze weten wat ze werkelijk willen
 • Voelen zich opperbest als ze kunnen doen wat ze willen, wat ze graag doen, hun passie kunnen volgen
 • Hebben een hele goeie band met dieren (en planten), baby’s en andere kinderen

Labels, enkel voor het gemak…

Het zal je wel al opgevallen zijn. En misschien heb jij het zelf al aan den lijve ondervonden. Meer en meer kinderen worden geboren met huidaandoeningen, overgevoeligheid voor voedsel, intolerantie voor bijvoorbeeld medicatie, zon, wasmiddelen…. Labels als autisme, ADHD, dyslexie,… worden naar mijn mening te vaak en te snel gebruikt om een situatie of probleem onder controle te krijgen.

Echter als je stil staat bij wie het kind is, hoe hij leert, wat zijn noden zijn… als je met andere woorden écht luistert, zal je zien dat er meer schuil gaat achter het label… Kijk, voel en luister naar deze prachtige kinderen vol Liefde. Vele kinderen met een label zijn in wezen onbegrepen indigokinderen, kristalkinderen, sterrenkinderen, regenboogkinderen.

Elke groep van deze kinderen komt met een speciale taak naar aarde. Als we hen benaderen vanuit hun kwaliteiten en talenten en deze kinderen erkennen, zullen zij kunnen groeien tot de persoon wie ze werkelijk ZIJN. Een aantal van deze kinderen hebben hun eigen wereldje gevormd omdat zij zich daar veilig voelen. Hoe mooi zou het niet zijn als ook zij hun licht kunnen laten stralen op onze aarde.

Indigokinderen

Indigokinderen of gelijk welk kind van de Nieuwe tijd ervaren alles op een andere manier doordat ze trillen op een hogere energiefrequentie. Heb jij een indigokind of ben je zelf een indigokind? Dan zal je merken dat jij en je kind zeer gevoelig zijn voor energieën om je heen.

Het is zelfs zo dat je daar last van kan hebben als jij je hier niet van bewust bent. Of als je niet goed in je lichaam, in je kern zit. Vaak hoor je dat Nieuwetijdskinderen allergisch reageren op voedsel. Suiker en chocolade kunnen hen zelfs agressief maken.

Gevoelige mensen kunnen ook gevoelig zijn voor weersveranderingen zoals bijvoorbeeld een storm die op komst is, dan kan je jezelf onrustig voelen. Een volle maan kan je bijvoorbeeld ontzettend moe maken.

Indigo’s (kinderen én volwassen) zijn eveneens hooggevoelig. Ze pikken veel beelden, gevoelens en informatie op die aan anderen voorbijgaan. Dit maakt je als indigo tegen héél wat problemen kan aanlopen. Een indigokind is intelligent en wijs op zijn manier.

Indigokinderen op school

Op school kan een indigo ongeïnteresseerd of ongeconcentreerd overkomen. Met als gevolg dat je als indigo het label van aanpassings- of gedragsproblemen opgeplakt krijgt. Echter een andere aanpak zou al héél wat “problemen” kunnen voorkomen. Te beginnen met leren hoe indigo’s communiceren, observeren hoe ze informatie opnemen en verwerken, kijken naar hun talenten en kwaliteiten…. Door bijvoorbeeld meer de creatieve kant (rechterhersenhelft) van indigo’s aan te spreken, geef je hen de kans om hun talenten te ontwikkelen. Zo geef je hen meer vrijheid en erkenning voor hun talenten en gaven. Hierdoor kunnen ze zich makkelijker openstellen en worden wie ze werkelijk zijn. Zonder uit angst zich anders te hoeven voordoen of in hun schelp te moeten kruipen.

Naar mijn mening is het klassieke onderwijs té veel gebaseerd op het rationele (linkerkant). Indigokinderen, en elk Nieuwetijdskind, willen gerespecteerd worden als kinderen en gelijkwaardig (als volwassene) worden behandeld. Indigokinderen vinden oprechtheid, eerlijkheid en integriteit belangrijk. Om deze waarden na te streven zijn ze dan ook héél strijdlustig. Indien nodig met driftbuien en een vastbesloten wil. Zeker als ze geconfronteerd worden met iemand die vanuit “macht” zijn leiderschap wil laten gelden. Denk maar aan een autoritaire leider die alleen zijn visie als waar aanneemt.

Pioniers in woelige tijden

Een indigo ziet problemen als een uitdaging tot groei en vernieuwing. Indigo’s zijn de pioniers in woelige tijden. Ze gaan op zoek naar nieuwe waarden! Het zijn de scheenschoppers of teentrappers of hoe je ze ook wil noemen…

Echter gaan indigo’s als “natuurlijke” leiders nooit hun uitgesproken mening delen om daar zelf voordeel uit te halen. Het gemeenschappelijk goed van een groep of gemeenschap staat altijd voorop.

Indigo’s die in hun kern zitten, ondernemen stappen met een welbepaald doel: dé waarheid verspreiden over héél de wereld. Ongeacht wat andere denken. Indigo’s willen mensen wakker schudden en bewustwording op gang brengen. Indigo’s willen de mensheid leren om naar zichzelf te luisteren. Indigo’s dragen wijsheid uit in Liefde. Indigo’s zijn er om ouders bewust te maken zodat zij hun kinderen kunnen erkennen.

“Kijk in je hart om liefde en schoonheid te vinden en verlies je niet langer in de materiële wereld. Dan pas zal je de weg naar innerlijke vrede en geluk vinden.”

Ben jij een indigokind?

Ik kan me voorstellen dat je graag wilt weten of jij ook een indigokind bent. De meesten indigo’s zijn nu twintigers en dertigers. Als je jezelf herkent in het bovenstaande of je voelt ergens dat het “klopt”, dan ben je ongetwijfeld een indigo. Wil je het écht weten dan kan je via deze link hier een vragenlijst downloaden. Deze vragen hebben betrekking op een volwassene. Wil je de vragenlijst invullen voor je kind, klik dan hier.

Wil je eerst weten of je zelf hooggevoelig bent? Of meer weten over hooggevoeligheid.

Lees dan eerst het artikel “Wat iedereen zou moeten weten over hooggevoeligheid?”

In ieder geval ook jij bent hier gekomen om een speciale missie te vervullen. Jouw pad vinden kan een erg grote uitdaging zijn. En soms lijken de obstakels groter dan de overwinningen. Echter geef niet op!

Jij bent de verandering waaraan de wereld behoefte heeft. Het geheim voor jouw succes is geloven in jezelf, geloven in je talenten. Gebruik je innerlijke leiding om er op een zo goed mogelijke manier vorm aan te geven. Eens je je pad gevonden hebt, zul je onmogelijk gestopt kunnen worden. Dan zal jij de vreugde, de vrede, het begrip en de acceptatie ervaren die je verlangt.

Wil je ondersteuning? Of wil je worden wie je werkelijk bent? Wil je meer weten over kinderen van NU (Nieuwetijdskinderen)? Vraag dan zeker het gratis e-book “Kinderen van NU” aan. Er wordt meer duidelijkheid gegeven over wat de Nieuwe Tijd is , wat Nieuwetijdskinderen komen doen én welke invloed jouw persoonlijke ontwikkeling hier op heeft.

 • Lees NU het gratis e-book “Kinderen van NU” en leer meer over jezelf en deze prachtige kinderen.
 • Heb je vragen over indigo’s of Nieuwetijdskinderen?
 • Stel ze gerust op de Facebook-pagina van Praktijk de Indigodroom.

Leef je droom nu!

Klaar om één te worden met jezelf? Krijg inzicht en bewustwording in alle aspecten van je leven. Harmonie en rust komen in je leven. Je voelt GELUK en onvoorwaardelijke LIEFDE voor jezelf, je gezin ÉN kinderen.

Lees hier snel verder hoe wij samen aan de slag kunnen gaan. Vraag zeker vandaag nog het gratis e-book “”Kinderen van nu” aan? Het brengt je dichter bij jezelf en je droomleven.