Ontdek waarom je het beste je eigen goeroe bent

Waarom is het beter om je eigen goeroe te zijn? Het is gemakkelijk om de schuld op een ander te schuiven. Maar is jouw probleem daarmee opgelost? Krijg je daardoor een beter leven? Ben je daardoor gelukkiger? Stop met jezelf te zien als een slachtoffer want dat ben jij niet!

Erken wie je bent

Je bent een energie in een fysiek lichaam dat komt ervaren hoe het is om te leven in een wereld van tegenstrijdigheden. En ja, daar horen blokkades en uitdagingen bij. Maar het is jouw keuze of je blijft zitten waar je nu zit of dat je iets aan je situatie veranderd. En weet je wat? Mij maakt het niet uit wat jij beslist, het is jouw keuze. Ik weet dat ik alles uit mijn leven zal gehaald hebben als ik de overstap maak en mijn fysiek lichaam dank voor bewezen diensten. Maar waar zal jij staan? Wat zal jij bereikt hebben? Wil je ook kunnen zeggen dat je jouw leven vanuit je volste potentieel hebt geleefd? Of zal je moeten toegeven dat je meeging in de stroom, dat je de controle over je leven uit handen hebt gegeven? Want hoe vaak het ook lijkt dat je “er” niets aan kan doen, het toch altijd hetzelfde is, de wetgeving dit of dat zegt…. jij hebt jouw vrije wil, jij hebt de mogelijkheid om iets anders te kiezen.

Waarom stappen mensen uit het leven alsof dat de enige keuze zou zijn die ze kunnen maken? Terwijl anderen uit een diep dal kruipen en super succesvol (op verschillende manieren) zijn. Wat maakt dat zij in jouw ogen beter zijn, meer geluk hebben, meer ontvangen? Wat maakt dat jij jezelf die overvloed, dat geluk ontzegt? Want dat is wat het is.

Door jezelf als een slachtoffer te zien en de controle (schuld) aan anderen dan jezelf te geven, ontkracht je wie jij werkelijk bent. Lang heb ik gezwegen, te lang heb ik mezelf ook een slachtoffer van deze tijd, van mijn baas, van vrienden, van ex-partners, van de maatschappij, van de regering… gevoeld. Lang was ik mezelf niet bewust dat ik eigenlijk alles gewoon liet gebeuren.

Ik liet het gewoon gebeuren…

Op het ogenblik dat ik werd gepest, liet ik het gewoon gebeuren. Ik ging niet naar hen toe om te zeggen hoe ik me daarbij voelde. Ik zei het niet tegen de leerkrachten. Door niet voor mezelf op te komen, gaf ik hen energetisch de “toestemming” om mij te pesten.
Op het ogenblik dat er op het werk met twee maten en gewichten geregeerd werd, liet ik het gebeuren. Ik koos voor de minste weerstand. En waar heeft me dat gebracht? Het bracht me pijn, ziekte, een burn out, faalangst, geen zelfvertrouwen, verdriet. En uiteindelijk moest ik vaststellen dat ik niet hield van wie ik werkelijk was. En dus ook niet van mijn leven. Ik deed me anders voor. Ik paste me constant aan. En voor wie of wat? Ik zou toch nooit “aanvaard” worden door die bepaalde collega’s. Ik ging nooit de promotie krijgen waarvoor ik meer dan de talenten en vaardigheden had. En welke vrienden vragen om je anders voor te doen dan wie je écht bent? Welke vrienden laten je vallen omdat je een andere mening hebt? Dat zijn geen vrienden. En weet je, op zich is dat allemaal niet zo erg. Het ergste was dat ik diegene was die mezelf het meeste verraden had. Ik was diegene waardoor ik in dat diepe dal zat. En dus was ik ook diegene die ervoor mocht zorgen dat ik uit dat dal kwam. Gedaan met neerslachtig zijn en afgeven op al de rest, gedaan met altijd geven in de hoop een beetje aandacht, respect, vriendschap of Liefde ervoor terug te krijgen.

Want lieve mensen dat is het enige waarnaar we op zoek zijn: Liefde.

Waar zoek jij nu werkelijk naar

We willen ons geliefd voelen. We willen voelen en ervaren dat we’r mogen zijn ongeacht hoe we eruitzien, wat we doen, wat we geloven, hoe/wat we eten of gekleed zijn. We willen zo wanhopig ervaren dat we nodig zijn in iemand zijn leven.
Alleen de vraag is “Wat maakt dat jij Liefde buiten jezelf gaat zoeken terwijl je de belangrijkste liefde in jou aanwezig niet erkent?” Hoe komt het dat we niet leren dat we onszelf mogen zijn ongeacht wat anderen erover denken, ongeacht leerplannen of “zo hoort het” normen? Hoe komt het dat het grootste deel van de bevolking als een kudde schapen achter een “goeroe” aangaan?

Ik heb geen leider nodig, ik volg mijn eigen weg ook al lijkt die onlogisch en onvoorspelbaar voor anderen. De enige die er iets moet/mag van vinden ben ikzelf. De enige van wie ik Liefde moet ontvangen, ben ikzelf. De enige van wie ik afhankelijk wil zijn, ben IK zelf. Dus als jij een ander leven wilt, start dan met jezelf te zijn. Start met jezelf elke dag dankbaar te zijn voor wie je bent. Leer jezelf kennen, leer van jezelf te gaan houden, aanvaardt dat ook jij er gewoon mag zijn zoals je bent. Jij hebt van niemand de goedkeuring nodig. Jij hoeft naar niemand te luisteren, enkel naar jezelf. Luister en voel bij jezelf wat je nodig hebt. Werk aan jezelf, volg je passie, kom op voor je waarden. Enkel zo zullen we in staat zijn om de samenleving op grote schaal te veranderen.

Want dat is mijn doel: een maatschappij creëren waar iedereen zichzelf mag zijn zonder meer, een plek waar iedereen zijn passie kan delen en leven, een leven waarin je elkaar aanvult. En ik weet dat ik niet alleen ben, ik weet dat velen samen met mij deze droom in zich dragen. Want we zijn één, we zijn gelijk, we zijn allen hetzelfde. We dragen dezelfde verlangens, we dragen dezelfde wonden, we kennen dezelfde lasten.
NU is het tijd om die los te laten én enkel nog te kiezen voor een leven waarin je gelukkig bent.

  • Jij hebt de gave en talenten om te leven vanuit je volste potentieel.
  • Jij hebt de taak om ervoor te zorgen dat je een gelukkig leven leidt en om datgene te doen dat je wilt doen.
  • Jij hebt het recht om op te komen en wetten aan te passen als jij voelt dat het nodig is.
  • Jij hebt de plicht om de verandering aan jouw samenleving te helpen dragen, te ondersteunen en vorm te geven.

Dus stop met jezelf in de schaduw te zetten, stop met anoniem op sociale media je gal te spugen. Kom op voor waar je in gelooft! Eis dat ook jouw leven het waard is en dat jij het recht hebt om gelukkig te zijn om jouw voorwaarden. Vanuit de passie voor een vernieuwde samenleving, vanuit Liefde voor het leven blijf ik stappen ondernemen om hiertoe bij te dragen. En ik vraag van jou om dat ook op jouw manier te doen. Wees aub je eigen goeroe en geef je macht niet langer weg!

In Liefde voor het leven,

Lindsey

PS: Wil jij net zoals ik je leven in handen nemen? Kijk dan hier hoe ik het deed.

By |2018-12-14T14:12:08+00:00januari 25th, 2018|Categories: Spiritualiteit|Tags: , , |0 Comments