Loslaten is eenvoudig, het is een keuze

We zitten volop in de herfst, mocht het jou nog niet opgevallen zijn ;-). Meer regen, wind en de bladeren vallen van de bomen en vormen zo een vruchtbare bodem voor het zaad dat in de lente zal gaan bloeien. En net daarom dit blogje…

Aanstaande dinsdag 09/10/2018 is het bovendien ook donkere maan om 5u47 om precies te zijn. En laat het daardoor nu net dé tijd zijn om al hetgeen je niet meer in je leven wenst, los te laten. Ik hoor regelmatig van mensen “ik weet dat ik het moet loslaten, maar ik weet niet hoe” of “ik wil het loslaten, maar het lukt niet”.

Loslaten is nochtans eenvoudig. De eerste stap is beslissen dat je het wilt loslaten. En de tweede stap is het loslaten dmv je intentie. Dit betekent dat je door het te willen, door te formuleren wat je wenst los te laten het daadwerkelijk kan loslaten. Sluit je zin af met “Ik laat dit nu los en draag het over aan het universum of aan moeder aarde om het transformeren. Dank u.” En klaar is kees. Héél gemakkelijk toch? Of vind je van niet?

Ik geef je nog een aantal andere rituelen/tips om het loslaten te vergemakkelijken of jezelf te ondersteunen in het loslaten van iets of iemand wat geen meerwaarde meer is in je leven.

Stappenplan

Ik wens je op weg te zetten met het realiseren van je dromen en daarbij het loslaten van alles wat je niet meer wenst. Daarmee een stappenplan om oude zaken los te laten & nieuwe wensen aan te trekken.* Elke maancyclus start en eindigt met een donkere maan. Daarom werk je het beste met een donkere en een volle maan uit dezelfde cyclus om iets los te laten én iets beters ervoor in de plaats te creëren.

Het verschil in energie tussen donkere/nieuwe maan en volle maan is
–  met nieuwe maan trekken we ons terug, we gaan dromen over hoe we ons leven willen leven, we zaaien intentiezaden in de duisternis van de donkere maan. Nieuwe manen zijn de eerste stap op weg naar manifestatie, realisatie van je dromen.
–  met volle maan kan je krachtig loslaten wat niet langer dienstbaar is én om magnetisch jouw verlangens aan te trekken

Vandaar is het belangrijk om beide energieën te gebruiken in je leven.

In deze blog leg ik je eest uit welke stappen je kan nemen met de donkere maan omdat je daar de basis legt voor je toekomst. Pas wanneer die basis er is kan je in vertrouwen loslaten met volle maan. Het stukje rond volle maan, lees je in deel 2 van deze reeks.

Stap 1. Als je tijdens de vorige donkere/nieuwe maan reeds een wensenlijst gemaakt heb, neem je deze er opnieuw bij. Je leest de lijst opnieuw om te kijken welke wensen gerealiseerd zijn. Bedank het universum, de gidsen, de maan of God voor deze realisatie/manifestatie. Misschien zijn er wel wensen die je bij nader inzien wenst te schrappen? Of er zijn nieuwe wensen bijgekomen? Wijzig je lijst zodat die weer aangepast is aan waar je nu staat. Heb je nog geen lijst, maak dan zorgvuldig je lijst op. En let op waar je om wenst!

Stap 2. Beslis welke wensen je de komende 4 weken mee aan de slag wenst te gaan. Zet er ook zeker wereldvrede bij. Zo help je onze planeet en ieder levend wezen dat afhankelijk is van de planeet. Jezelf dus ook. Je kan je wensen vaag opstellen of heel specifiek. Echter wees je bewust van wat je noteert! Het is zinloos een wens te noteren dat nadeel berokkent aan iemand anders want dat krijg je nooit.

Stap 3. Schrijf je wensen neer, teken ze, kleur ze… doe wat je gevoel je ingeeft. Hoe meer energie je investeert in je wensen, hoe beter de resultaten zullen zijn. Denk aan hoe jij je wilt voelen op het ogenblik dat je wens realiteit is. Stop dat gevoel mee in je woorden, je kleuren, je beelden, … .

Stap 4. Lees je wensen luidop voor aan het universum. Verbrand of begraaf je lijst tenzij je volgende maand wenst te checken welke wensen hun werk hebben gedaan. Vergeet niet je gevoelens aan je wensen te koppelen. Geen gevoelens = geen realisatie.

Stap 5. Neem stappen gedurende de komende week in het vertrouwen dat je wensen zullen uitkomen indien ze in lijn zijn met ieders hoogste goed betrokken in je wens.

Stap 6. Mocht je wens niet uitkomen, vraag jezelf dan af of deze wens wel goed is voor jou? Ligt die in lijn met je zielsmissie? Of is die in strijd met een les die je nog te leren hebt?

Stap 7. Vind je dit allemaal veel te omslachtig? Dan kan je elke donkere maan de volgende zin zeggen “Om Namo Narayani” wat Sanskriet is voor “Ik geef me over aan de wil van de moeder Godin. Op deze manier geef je aan dat vertrouwt op de wijsheid van de moeder Godin om jou het best mogelijke te brengen.

Deze methode vind ik zelf heel leuk om te doen. Zeker als je buiten bij een brandend vuurtje kan zitten met een deken en warme kop thee (of koffie) in de hand.

Ben je niet zo voor rituelen? En wil je liever een snelle oplossing? Wel dan kan je ook simpel weg onder de douche gaan staan en vragen dat het water alles meeneemt wat je niet meer nodig hebt. Werkt ook prima als je vertrouwt op de kracht van het water.

Fijne donkere maanviering, fijne herfst,

Lindsey

PS: wil je meer leren over het leven in het ritme van de maan, jezelf, de natuur? Kom dan naar de vrouwencirkels in Brugge.

*Deze informatie is gebaseerd op het boek van Yasmin Boland, Leven met de maan.