Hoe komt het dat zoveel mensen vastlopen?

Tegenwoordig hoef je niet ver te zoeken om iemand te vinden die met zichzelf in de knoop ligt, die fysieke problemen heeft of die op relationeel of werkvlak niet 100% tevreden is. Wat is er toch aan de hand? Wat maakt dat het lijkt alsof het met iedereen zo slecht gaat? Of gaat het juist beter met de mensheid?

Donkere nacht van de ziel

Je weet het of niet, maar ik ben sedert 2008 net zoals vele anderen door een dal gegaan. Op het ogenblik dat ik erin zat, voelde ik me schuldig, hopeloos en gefaald. Ik faalde als moeder, als werknemer, als echtgenoot, als dochter, … Ik was niet geslaagd in de doelen die ik mezelf had opgelegd. Ik had mezelf in een burn out gewerkt. Met wat ik nu weet, ben ik mijn lichaam heel dankbaar voor de kans dat het mij gegeven heeft door me letterlijk “on hold” te zetten.

Fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch gezien was ik een wrak. Slechts een schim van wie ik nu was. Maar het was tegelijkertijd het begin van een mooi proces, het proces van mijn ontwaken. De bewustwording wie ik eigenlijk werkelijk was én mijn terugkeer naar de kern, naar de natuur. Ik ging eerst door de donkere nacht van de ziel zoals het vaak wordt genoemd om te ontwaken.

Holistische mensvisie

Ik leerde de holistische visie kennen wat mij een diepere groei bracht en uiteindelijk balans op alle vlakken in mijn leven. Want wat ik toen niet wist, is dat als je investeert in jezelf je als dank gaat groeien. Ja, ik was verward en ja ik wist niet hoe het ooit beter zou moeten worden met mij. En ik kon toen alleen maar denken als “dit wil ik niet, ik heb er genoeg van, ik wil het anders maar hoe, … “. Ik bleef zoeken en graven naar oplossingen omdat ik instinctief aanvoelde en wist dat het anders kon. Echter in eerste instantie wou ik alleen maar rust en weer gelukkig zijn. Ik wou weer kunnen genieten van mijn leven en mijn gezin.

Tot op een dag ik besloot om het gewoon te gaan doen. Ik wist niet wat, ik wist niet hoe, ik wist alleen dat ik de stap zou zetten om te proberen. Ik besloot om niet langer slachtoffer te zijn van alles en iedereen, wat ik niet was. Ik dacht het alleen maar. Vanaf die dag zou alles veranderen. Ik besloot om aan mezelf te werken. Ik begon cursussen te volgen en werd life coach. En dat zorgde ervoor dat ik meer en meer met mezelf in contact kwam. Meer en meer werd ik wie ik werkelijk diep van binnen ben. Waardoor ik nieuwe keuzes kon maken in lijn met mijn ziel. Ik leerde over het ritme van de natuur en de invloeden op mijn leven. Ik leerde mijn eigen cyclus kennen en hoe die soms tegengesteld aan de maan-energie zorgt voor veel turbulentie in mijn emoties. Ik ontdekte de kracht van edelstenen en aromatherapie. Ik leerde werken met energie en ik leerde de taal van mijn ziel kennen.

Dankbaarheid

Dat ik geworden ben wie ik nu ben, heb ik te danken aan mijn lichaam én aan mijn ziel. Omdat zij in mij bleven geloven op het ogenblik dat ik mezelf in de steek had gelaten. Zij tonen me elke dag de weg zolang ik mezelf beloof te luisteren en in vertrouwen de stappen te zetten die nodig zijn.

Wil jij ook een keuze maken en opnieuw contact maken met je ziel? Kijk dan naar de workshop “ritme van je ziel”. Het zal je eerste inzichten geven in jezelf. Je eerste stap naar meer vrijheid en voldoening.

Liefs, Lindsey

PS: Heb jij een burn out, depressie of andere “ziekte”, weet dat ik ook jou kan ondersteunen. Neem contact met me op voor meer info. Ik contacteer je zo snel mogelijk.