Wat betekent natuurlijk leven?

Je hoort het vaak “we moeten natuurlijker gaan leven”. Maar wat betekent natuurlijk leven? Moet je dan vegetarisch worden en alle dierlijke producten uit je leven bannen? Of moeten we terug naar de periode van paard en kar? Misschien kunnen we televisie, gsm en computer aan de deur zetten?

Natuurlijk leven is een visie

Voor mij is natuurlijk leven vooral een visie. Je moet weten waarom je bepaalde keuzes maakt. En dus bewust leven, bewust kiezen om alle chemische huishoudmiddelen buiten te gooien en over te stappen op milieuvriendelijke producten bijvoorbeeld. Wat is het nut om mee te gaan in iets omdat het blijkbaar de trend is of omdat het moet zonder de achterliggende fundering te begrijpen. Laat staan zonder dat je weet hoe je’r zelf over denkt.

Ongeveer 3 jaar terug, kreeg ik meer en meer belangstelling voor het natuurlijk leven. Ik woon aan zee en wanneer ik buiten ben, voel ik me zielsgelukkig. Ik heb eigenlijk niet veel nodig om me goed en oprecht vervuld te voelen. Als ik maar in de natuur kan wonen en eerlijk als ik nog meer in de bossen zou kunnen wonen of nog meer in de natuur, dan zou mijn leven compleet aanvoelen. Echter sinds die dag heb ik stap voor stap mijn leven en huishouden natuurlijker gemaakt.

Minder is meer…

Ondanks dat je in de natuur woont of dichter bij de natuur woont, voel je toch de druk van de maatschappij om mee te doen in allerlei hypes… denk maar aan facebook bijvoorbeeld. Tot vorig jaar had mijn echtgenoot geen account op facebook en dat vond hij dik ok. En omdat mijn gsm al die “aapjes” niet meer aankan, heb ik nu geen facebook meer op mijn gsm 😉 Het geeft me in ieder geval meer rust. Zo doe ik steevast ook materiële zaken weg die we niet meer nodig hebben. We brengen het naar de kringloopwinkel, containerpark of als het nog goed is, schenken we het weg.

Maar ik heb nog meer veranderd de laatste jaren in mijn leven. Zo bouwde ik het gebruik van medicatie af en ondersteun ons fysieke, emotionele en mentale lichaam met aromatherapie en kruiden. Daarnaast drink ik al een aantal jaren ook geen alcohol meer omdat mijn fysieke lichaam zo fijngevoelig is geworden dat ik de nachten nadat ik alcohol gedronken had (en dan vaak slechts 1 glaasje) een hel werden. Maagpijn, misselijkheid, hoofdpijn,… . Dus voor mij geen alcohol meer. Enkel zo kan mijn lichaam verder aanpassen aan de hogere energieën van waaruit ik leef. En probeer ik zo vaak mogelijk biologisch (of tenminste) natuurlijk te eten. Dat betekent vooral dat ik zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen koop. Alhoewel een frietje af en toe dubbel zo hard smaakt. Tjah, ik ben en blijf een Belg hé. 😉 Echter ik overdrijf hier ook niet in. Want we zijn ook geen herbivoren hé. Dus eten wij af en toe kip of kalkoen. Doordat we dankbaar zijn voor het voedsel en de “opoffering” dat het dier doet om ons te voeden, houden we onze voeding energetisch zuiver. Lees ook deze blog als je hierover meer wilt weten. Verder gebruiken we enkel nog verzorgingsproducten die goed zijn voor onze huid en net daarom wassen we ook met zelfgemaakt wasmiddel of met natuurlijke zeep. Die je trouwens allemaal kan bestellen via de webshop. Want ook het water filteren we zodat het basisch wordt en ons lichaam helpt te ontzuren. En we gebruiken de producten van Aqwatech om onze lichamen de schadelijke gevolgen van stralingen te neutraliseren.

Leven in het ritme van de natuur

Gezond en biologisch eten is niet het enige wat je kan doen om een natuurlijker leven te leiden. Je kan ook biologisch, fairtrade kledij kopen. Of waarom zou je zelf niet aan de slag gaan en je kledij zelf naaien. Dat staat trouwens nog op mijn bucketlist: leren naaien.

Verder leerde ik de laatste jaren om te ondernemen en te leven in het ritme van de natuur. Want je mag niet vergeten dat je een onderdeel bent van de natuur. En de processen die zich voltooien in de natuur zijn een prachtige spiegel naar hoe wij als mens ons leven kunnen en mogen vormgeven. We zijn door de verstedelijking en de industrialisering onze connectie met de natuur vergeten. Immers… als je tijd en energie geeft aan het volgen van dit natuurlijke ritme zal dit ook een positief effect geven op je persoonlijke groei én dus op je geluk!

Wil jij ook natuurlijke gaan leven?

Ik maakte een workshop “het ritme van je ziel”. Daarin leg ik je nog meer zaken uit over het natuurlijk leven en jouw natuurlijke ritme. Hier kan je de workshop aanvragen en onmiddellijk bekijken. Heb je een vraag? Zet ze hieronder dit blogje en ik antwoord je zeker. Of stuur me een mail.

Liefs,

Lindsey