Hoe kan je ontspannen leven mét spiritualiteit in je dagelijkse leven?

Over spiritualiteit is al zoveel gezegd. Vaak krijg ik te horen van volgers of mensen die mij net leren kennen dat ze nooit gedacht hadden dat ik met spiritualiteit bezig zou zijn. Ik lijk blijkbaar heel aards. 😉 Dat zal wel te danken zijn aan het feit dat ik geboren ben onder het sterrenbeeld maagd, die naar het schijnt heel praktisch en nuchter van aard zijn. Met een sausje indigo erbij maakt dat het plaatje compleet.

Geitenwollensokken gedoe

Hoe komt het eigenlijk dat mensen zo argwanend staan t.o.v. spiritualiteit? Wat maakt dat spiritualiteit het imago van geitenwollensokken gedoe gekregen heeft?

Sinds mijn ontwaken 10 jaar geleden heb ik mogen ervaren dat er heel wat verschillen zijn in de manieren waarop spiritualiteit beleefd wordt. Waar de een zich meer aangesproken voelt door sjamanisme zal iemand anders zich beter voelen bij reiki of shiatsu bijvoorbeeld. Nog iemand anders gaat zijn spiritualiteit uiten door te werken met kruiden, aromatherapie of edelstenen. En op zich maakt het allemaal niet uit hoe jij jouw spiritualiteit tot uiting brengt. Er zijn veel manieren en het belangrijkste is dat die manier past bij wie je bent.

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit is wie je bent. Door spiritualiteit te ontkennen verloochen je een deel van wie je bent. Spiritualiteit is slechts een woord om te omschrijven op welke manier je in het leven staat. Een spiritueel leven is een bewust leven. Het is kiezen om elke dag te leven vanuit een weten dat ruimer is dan wat je voordien voor mogelijk hield. Het is weten dat er meer is dan je met je fysieke ogen kan waarnemen. Bewust leven is telkens kiezen op welke manier jij je dag wilt vormgeven, kiezen hoe jij jouw leven wilt leven. Bewust leven is worden wie je werkelijk bent. En net daar zit het punt dat wanneer je spiritualiteit naast je neer legt of het bestaan van “meer” ontkent, je niet erkent wie jij werkelijk bent.

Niet iedereen hoeft gedurende uren op een mat in lotushouding te zitten om te kunnen mediteren. Want eerlijk ik ben ook niet die spiritueel leraar die zweeft tijdens een meditatie. Trouwens mediteren gaat voor mij te traag. Ik kies liever voor actieve visualisatie en afstemmen. Of ik ga wandelen in de natuur en ga in verbinding met dieren en mensen.
Ondanks al die zaken merk ik bijvoorbeeld dat ik soms ook last heb om goed geaard zijn. Op die ogenblikken moet ik mezelf opnieuw bewust worden dat ik opnieuw teveel nadenk ipv te gaan voelen. Want net door goed geaard te zijn, ben je beter verbonden met je Hogere delen van bewustzijn. Door een goeie verbinding te hebben met je fysieke lichaam én met moeder aarde kan je gemakkelijker contact leggen met de lichtwereld of het universum. En dus als je het zo bekijkt, is iemand die zweeft misschien niet een voorbeeld als het gaat om spiritualiteit beleven op een “aardse” manier. We zijn tenslotte allemaal energieën in een fysiek vervoermiddel. We zijn allemaal hetzelfde. Erken dus wie je bent als je eindelijk gelukkig wilt zijn. En niet meer afhankelijk wil zijn van materiële zaken voor jouw geluk.

Spiritualiteit trendy maken

Dus vroeg ik mij af op welke manier kan ik spiritualiteit trendy maken. En eigenlijk spiritualiteit is niet meer dan erkennen wie je bent, weten wie je bent en leven in lijn met je ziel, je passie. Enkel op die manier kan je een vervuld, gelukkig leven hebben en alles uit je leven halen wat erin zit. In plaats van te wachten tot je pensioen en constant vluchtig geluk na te jagen, kies je NU voor jezelf.

Net door je gaven en talenten te ontwikkelen, jezelf te ont-wikkelen, terug te worden wie je werkelijk bent. Spiritualiteit daagt je uit om niet langer te kiezen om te zijn wie je moet zijn volgens de verwachtingen van anderen. Wees wie je bent, authentiek op jouw manier, want zo is er maar één.

Persoonlijke ontwikkeling als onderdeel van spiritualiteit

Wil je weten wie je nu eigenlijk bent? Ga dan aan de slag met jezelf, ga jezelf ont-wikkelen. Leer je grenzen kennen, ontdek wat je werkelijke verlangens zijn en wat de reden hiervan is. Leer hoe je jezelf kan los maken van overtuigingen en verlangens van je omgeving. Keer je emoties binnenste buiten en kies voor jezelf. Zo wordt jij weer je blije vrolijke zelf. Lees hier hoe ik je hierin kan ondersteunen.

Geniet van je dag,

Geniet van je leven,

Lindsey

By |2018-02-23T10:49:06+00:00februari 23rd, 2018|Categories: Spiritualiteit|Tags: , , |0 Comments