Succesvol zijn in het leven… wanneer kan jij vol overtuiging zeggen dat je succesvol bent? Zelf heb ik die vraag al meermaals aan mezelf gesteld en het is ook een terugkerend onderwerp in mijn businessgesprekken met mijn goeie vriendin en collega-onderneemster Judith Bierhuizen. Samen zijn we al meermaals tot de vaststelling gekomen dat geld een belangrijke rol speelt in ieders leven. Niet omdat we plots succesvol zijn omdat we bvb 100.000 euro of meer op onze rekening hebben staan. Wel om hetgeen we met die 100.000 euro kunnen doen.

Succesvol zijn is een gevoel

Net zoals bij ondernemen gaat het in je leven nooit om hoeveel geld je hebt, met welke auto je rijdt of in welk huis je woont. Wel wie je bent door het geld dat je manifesteert. Het gaat om wie je bent geworden door de lessen die je leert, om wie je bent geworden door al de ervaringen die op je pad gekomen zijn. Een succesvol leven is wanneer je elke dag vol goesting (zin in…) wakker wordt en niet kan wachten om aan je dag te beginnen. Succesvol leven is elke dag iets voor jezelf doen. Succesvol zijn is elke dag jouw talenten en kwaliteiten inzetten ten dienste van het geluk van anderen. Een succesvol leven door te doen waar je blij en gelukkig van wordt. Je succesvol voelen omdat je met het geld dat je hebt, kan delen met de mensen om je heen. Geld geeft je de kans om dat project op te starten waar je zo hard in gelooft omdat het de wereld weer een beetje verlicht en veranderd. Geld is een manier om jouw leven op een meer positieve en sereen manier te kunnen leven zodat je leven nog meer in harmonie is.

Leven vanuit je Hartenergie

Net daarom leer ik mensen zoals jij en ik om te leven vanuit hun Hartenergie. Om in het leven te staan vanuit een positieve kijk naar de wereld zodat je de Liefde voor het leven kan delen met de mensen om je heen. Want dat lieve mensen, dat geeft jou meer innerlijke rust dan welke massage, muziek, meditatie of wat dan ook. Liefde heeft een helende kracht in zich. En wanneer je leert die te gebruiken dan pas zal jij je écht succesvol voelen. Want een succesvol leven is toch wanneer alles verloopt op een moeiteloze manier en in de meest optimale omstandigheden. Wel enkel wanneer je zuiver bent in je Hart en je lichaam en geest weet te verbinden zal jij je ook hier succesvol voelen. En vanuit dat succesvol gevoel zal jij nog meer kunnen geven aan anderen.

Welke mooie wereld kan er ontstaan als iedereen vanuit zijn werkelijke zelf kan leven? Een wereld waarin iedereen elke dag mag doen wat hij leuk vindt, werken vanuit zijn eigen gaven, talenten en kwaliteiten. Elke dag een meerwaarde zijn in het leven van anderen.

Zelfreflectie een onderdeel van succes

Soms vraag ik me af “hoe ben ik als succesvol ondernemer?” Hoe zou ik me gedragen, wat zou ik anders doen? Hoe zou ik leven, wat zijn mijn wensen? Wat is mijn grootste droom? Want denken we niet allemaal dat je succesvol bent als al je dromen gerealiseerd zijn? Alleen vergeten we dat er dan opnieuw verlangens ontstaan, nieuwe dromen mogen gerealiseerd worden. Kortom door ons succes zijn, ons geluk voortdurend in de toekomst te projecteren zorgen we’r onbewust voor dat we nooit écht gelukkkig kunnen worden. En dat succesmomentje blijft altijd in de toekomst…

Wat als je zou zeggen dat jouw succes niet langer het bereiken van een of ander doel is. Wat als jij nu reeds succesvol bent? Ook al kan je misschien niet alle rekeningen op tijd bepalen, ook al heb je misschien nog niet de relatie van je leven of zit je in een of andere moeilijke situatie. Jij beslist of je jouw gevoel laat afhangen door al die veranderende omstandigheden of niet. Jij hebt de keuze wanneer jij je gelukkig mag voelen. Want succesvol is wanneer jij het beslist dat het genoeg is. Immers de zin van het leven is niet het bereiken van je doelen of het leren van je levenslessen of het vinden van je zielsmissie. Wanneer jij jouw manier gevonden hebt om van je leven te genieten, dan heb je de zin van het leven gevonden. En al de rest komt dan wel vanzelf.

Kies voor eenvoud

Het valt me op dat mensen het altijd veel te moeilijk maken. Alles kan zoveel simpeler, eenvoudiger. Vergeet niet dat je wereld slechts dat waard is wat jij er aan geeft. Waar kan jij je leven eenvoudiger maken? Lieve mensen, doe enkel waar jij zelf blij van wordt. Laat je niet opjagen door normen en waarden van iemand anders. Werk aan jezelf, blijf dicht bij jezelf en je zal merken dat alles inderdaad veel eenvoudiger kan.

Ga dan aan de slag met jezelf, ga jezelf ont-wikkelen. Leer je grenzen kennen, ontdek wat je werkelijke verlangens zijn en wat de reden hiervan is. Leer hoe je jezelf kan los maken van overtuigingen en verlangens van je omgeving. Keer je emoties binnenste buiten en kies voor jezelf. Zo wordt jij weer je blije vrolijke succesvolle zelf. Lees hier hoe ik je hierin kan ondersteunen.

Geniet van je dag & van je leven,

Lindsey