Wat betekent verward zijn? Wat is de betekenis als je verwarring voelt? Is het een vorm van angst? Of het is geen focus meer hebben, twijfelen aan je doel? Wat maakt dat je verward bent? En wat kan je doen om niet vast te blijven zitten in die verwardheid?

Zelf had ik een tijdje geleden ook last van “verward” zijn. Ik kon me niet meer focussen op creëren. Ik wist niet meer waarover ik jullie kon schrijven. Ik wou het wel maar iets zat me in de weg. Ik was het grotere plaatje, geheel uit het oog verloren. Er was iets dat me blokkeerde waardoor ik niet meer verder kon. Ik wou schrijven, maar kwam niet verder dan een titel of een gevoel. Ik begon te twijfelen aan wat ik aan het doen was. Ik vergeleek me met andere ondernemers, andere moeders, andere vrouwen…. En ik hoefde zelfs niet goed te kijken om te zien dat er wel altijd iets was dat zij hadden of deden wat ik eigenlijk stiekem ook wel wou. En dat blokkeerde mij.

Twijfelen aan wie je bent

Door die gedachten en door mezelf te vergelijken, ging ik aan mezelf twijfelen. Ik twijfelde niet alleen aan wat ik kon gaan schrijven of aan welke cursus ik in de wereld wou gaan zetten. Ik begon te twijfelen aan hoe ik mijn onderneming vorm aan het geven ben. En op zich was dat allemaal nog zo er niet. Want het is ok als je plots van richting wil veranderen als die verandering beter bij je past én beter aanvoelt. Maar… deze keer was het wel erg… ik twijfelde aan wie ik eigenlijk was. Ik kon geen antwoord meer geven op wie ik werkelijk was. Laat staan op wat ik deed als werk.

Erger, zal je misschien wel denken. Ja, dat is erger dan twijfelen aan wat dan ook. Want wie jij bent is de basis van alles. Vanuit je “zijn” treedt je de wereld tegemoet. Vanuit de manier waarop jij naar jezelf kijkt, kijk jij ook naar jouw wereld. En als jij twijfelt aan jezelf zoals ik toen deed dan gaat de energie vastzitten. En energie moet stromen. Energie moet door je hele lijf gaan zodat je levenskracht, je creativiteit door jou kan stromen.

Kies jij voor blokkerende overtuigingen

Door aan mezelf te twijfelen blokkeerde mijn energie. Door mijn negatieve, verwarde gedachten kreeg ik een heel onzeker gevoel. En dat maakte dat mijn creativiteit ook niet meer stroomde. Dus door opnieuw contact te maken met mijn bron (of noem het je Goddelijke energie, je Hogere Zelf, het universum, je intuïtie of je Hart) kreeg ik een heel duidelijk antwoord op wie ik ben! En hierdoor kon ik weer verder. De energie ging weer gaan stromen, de creativiteit & inspiratie kwam terug.

Door mezelf bewust te worden van mijn gedachten en gevoelens, deze te erkennen én deze vervolgens te vervangen door opbouwende, positieve gedachten kon ik weer verder. Ik nam de keuze om niet meer vast te zitten. Ik besliste om niet te blijven zitten in die verwardheid. Ik nam stappen waardoor ik weer groeide én steviger in mijn schoenen ging staan.

Wil jij ook steviger in je schoenen gaan staan? Wil jij ook leren hoe je met blokkerende gedachten en gevoelens omgaat? Dan is het een idee om een coach onder te arm nemen. Door samen te werken met een coach zal jij je meer bewust worden van wat je nu tegenhoudt. En wat jij NU nodig hebt om stappen te zetten in de richting van een vrijer leven. Een leven waarin jij alleen doet waar je zin in hebt. Een leven waar je jouw passie elke dag kan leven. Een leven enkel en alleen op jouw voorwaarden. Waarom? Omdat het anders kan.

Schrijf je in voor de gratis masterclass “Meer vrijheid in je leven”. Ik leer je wat de 3 grootste obstakels zijn die je nú kunnen tegenhouden, hoe jij het vertrouwen krijgt om de stappen te zetten die nú nodig zijn én hij jij zekerheid krijgt om het resultaat dat je wilt ook daadwerkelijk te bereiken.

LEEF JE DROOM NU

Klaar om één te worden met jezelf? Krijg inzicht en bewustwording in alle aspecten van je leven. Harmonie en rust komen in je leven. Je voelt GELUK en onvoorwaardelijke LIEFDE voor jezelf en je leven. Twijfel je nog? Start vandaag nog met de cursus “Ken je grenzen”. De eerste stap die je dichter bij jezelf en je droomleven brengt.

Of lees hier snel verder hoe wij samen aan de slag kunnen gaan!